Smile design

Kreiranje osmijeha


Percepcija estetike osmijeha je doduše subjektivni doživljaj, no postoje matematički i geometrijski koncepti analize odnosa usana i zubi i njihove usklađenosti s pravilima strukturne ljepote te harmoničnog uklapanja u cjelinu lica.

Samo ako tim općih doktora dentalne medicine, dentalnih tehničara, ortodonta, parodontologa, implantologa i kirurga poznaje pravila analize osmijeha i kliničke protokole, te poštuje individualnost pacijenta rezultati mogu biti vrhunski.

Naši doktori dentalne medicine i dentalni tehničari svakodnevno sudjeluju u kreiranju i modificiranju osmjeha.

Keramičke ljuskice – Veneers


Jedan od najpopularnijih estetskih stomatoloških zahvata je upravo postavljanje porculanskih ljuski. Brušenjem svega ca. 0,5 mm cakline stvaramo uvjete za lijepe zube. Ne samo da se može promijeniti boja zuba, nego i oblik te veličina, a zubni niz se može harmonizirati. Iako se radi o redukciji svega 0,5 mm zdrave zubne substance, ovakve zahvate možete prepustiti samo dobro educiranim doktorima dentalne medicine, koji poznaju pravila analize osmijeha, te kliničke protokole koji se primjenjuju za korekciju bijele (tvrda substanca zubi) i crvene (gingiva) estetike.

Kada doktori dentalne medicine i tehničari dobro vladaju zakonima estetike osmijeha, dovoljne su dvije posjete za oduševljavajuće promjene. Često se preporuča izbjeljivanje drugih zubi. Za harmoniziranje crvene estetike (gingiva) potrebna je konzultacija s parodontologom.

U našem Centru usko surađuju doktori svih specijalizacija i vrhunski educirani tehničari.

Vaš osmijeh je naša stvar.


Izbjeljivanje zubi


Neke od svakodnevnih aktivnosti, konzumiranje kave, čaja ,coca cole ili pušenje, mogu uzrokovati tamnjenje vaših zubi. Uz cigarete i napitke s kofeinom, naše zube može potamniti i dugotrajno korištenje antibiotika te onaj najčešći nezaobilazni faktor, starenje. Ovo će vrlo često dovesti do gubitka samopouzdanja te ćete se manje smijati, a što nikako nije poželjno, zar ne?

Što poduzeti?

Blistav holivudski osmjeh, možda zvuči nedostižno, ali uz brojne metode izbjeljivanja zubi , koje se danas nude na tržištu on je itekako moguć. Stiže nam proljeće i lijep osmijeh može otvoriti mnoga vrata i privući puno obožavatelja. Posljednjih desetak godina pacijenti i stomatolozi pokazuju sve veće zanimanje za izbjeljivanje zubi, tj. postupak kojim se posvjetljuje boja zubi. Trend izbjeljivanja zubi otada raste, pa se na tržištu pojavljuju različiti materijali, kao i nove, jednostavnije i učinkovitije metode izbjeljivanja.

Zube je čak moguće izbjeliti i do osam nijansi, no ne mogu se svi zubi jednako izbijeliti jer to ovisi o osnovnoj boji zubi, ali i o tome je li zubna caklina prije već bila oštećena. Ako želite osmijeh biserno bijelih zubi i očarati ljude oko sebe tim osmjehom , posjetite našu stomatolosku ordinaciju i pokušajte postupak izbjeljivanja zubi koji će vaš osmijeh učiniti nekoliko nijansi bjelijim. Jer u današnje vrijeme posebno je na cijeni, kada je osmijeh u pitanju!

Profesionalno čišćenje i pjeskarenje zubi


Izbjeljivanje zubi ima smisla samo ako su zubi prethodno dobro očišćeni, a pacijent instruiran u optimalnoj dnevnoj higijeni usne šupljine.

Kod prosječne higijene usne šupljine preporuča se profesionalno čišćenje zubi dva puta godišnje.

U našem Centru imamo primjerno organiziranu profilaksu. Naši za to područje posebno educirani doktori dentalne medicine provode temeljito profesionalno čišćenje koje se sastoji od:

instrukcija, motivacija i korektura higijene usne šupljine
uklanjanje tvrdih i mekih naslaga sa zubi („sonični“ instrumenti, ručni instrumenti, pjeskarenje)
politura i fluoridiranje

Uobičajeno se provodi bez anestezije. Kod osjetljivih zubi je naravno moguće anestezirati senzibilna područja.

Galerije

Prije - Poslije


Keramičke ljuskice

prije-ljuskiceposlije-ljuskice

Izbjeljivanje zubi

prije-izbjeljivanjeposlije-izbjeljivanje